מסחר במט"ח בנוי על אנשים בעלי השכלה מתאימה, ממושמעת ובשליטה עצמית, אשר שנים של מומחיות בתחום הבורסה של שוק חוץ הובילה לשליטה אמיתית במיומנויות המסחר. עסק מסחר מצליח מתפקד בדומה לצוות של חיילים מיומנים מאוד: כמו חיילים טובים, סוחרים מקצועיים חייבים לדמיין את הקרב לפני שהם נכנסים לקרב עם יריביהם. כדי להבטיח ניצחון, החייל והסוחר כאחד חייבים לנקוט בצעדים המתאימים לפני הצלילה לפעולה.

"השוק הקדוש" ו"מצוותיו"

השוק מתייחס לכל הסוחרים באופן שווה ככזה; היישום המדויק של האסטרטגיה הוא שקובע את גורלו של סוחר. להיות סוחר מצליח הוא אינדיקציה לעבודה יוצאת מן הכלל שנעשית שעות לפני פתיחת השווקים, כמו גם זמן העבודה שלה, פשוט בהזמנת רווחים ושליטה בדחפים, למשל שמורות לך ללא הפוגה "לחזור ולהרוויח עוד קצת כסף"

ההכנה היא חצי הקרב

המפתח למסחר מוצלח הוא תכנון טוב. סוחר גדול הוא אדם שיודע בדיוק מה הוא מחפש. הוא ישקיע את הזמן והמאמץ הנדרשים כדי לחקור ולפתח תוכניות אסטרטגיות המקיפות יעדים לטווח קצר וארוך.

התכנון כולל הקמת רשימה של הפעולות הנדרשות ליום מסחר מוצלח, כלומר כזה שאמור להניב רווחים. הצעד הראשון הוא לסקור את יומן המסחר של היום הקודם כדי להתכונן למסחר הבא. השלב השני הוא לבצע ניתוח תרשים כדי לגלות אילו צמדי מטבעות תעקבו. לבסוף, השלישי הוא להכין את פלטפורמת המסחר שלך; עשה זאת על ידי קריאת הנתונים הכלכליים העולמיים העדכניים ביותר מהלוח הכלכלי הבינלאומי. זה יגלה אם המטבעות שאתה עוקב אחריהם הושפעו מההתפתחויות הכלכליות האחרונות.

פתח את חוש המסחר שלך

מיומנות המסחר היא יתרון עבור כל סוחר, אך מיומנויות כאלה יכולות לקחת שנים של תרגול לפתח. רוב הסוחרים משתמשים ב"חוש השישי" שלהם כדי לזהות ולתפוס הזדמנויות של פערי מחירים קטנים הן בתוך השווקים והן בין השווקים.

בדומה למנהל, הסוחר צריך להסתמך הן על ניתוח והן על האינטואיציה שלו כדי לזהות את מערכי המסחר ברגע הנכון. עם זאת, סוחר מתחיל עדיין יכול לפתח את החוש הזה ולהרוויח כסף עקבי על ידי שמירה נוקשה על עקרון הסיכון והתגמול במסחר במט"ח. עיקרון זה דורש לימוד קפדני של מה הסוחר עומד להסתכן.

משמעת 100%

הסוחרים הטובים ביותר מודעים לעצמם בצורה אינטנסיבית. הם מכירים את המגבלות שלהם ומתמקדים במה שיכול להשתבש על ידי השקעת מרצם בהגבלת הסיכון שלהם ובשליטה בהם.

כדי להשיג הצלחה במסחר במט"ח, הצעד החיוני מכולם הוא לדבוק באסטרטגיה שלך. תוכנית שנקבעה בקפידה תנחה את הסוחר דרך הניתוח הבסיסי והטכני הנדרש כדי לפרש את תנועות המחיר, לתרגם את האינדיקטורים הטכניים ולזהות את עמדות המסחר האידיאליות. סוחר טוב הוא סוחר ממושמע; הוא כמו צייד, שמתכונן במשך ימים כדי להשיג את מערך המסחר המושלם. הוא בוחר נקודת סטופ לוס מתאימה המסמנת את כמות הסיכון המקובלת; הוא אף פעם לא מאפשר יותר מכמות הסיכון היעילה ביותר. הוא אף פעם לא אוחז בחמדנות, פחד, תקווה או חרטה ואינו מגזים בציפיותיו להצלחה. כישורי קבלת ההחלטות המצוינים שלו מונעים מדעותיהם של אחרים להוביל אותו שולל, והוא אינו מנתח יתר על המידה או סוחר יתר על המידה. למרות הצלחתו, הוא נשאר צנוע ותמיד מספק הדרכה כנה לסוחרים מתחילים ולחברים.

להתנתק מהצורך בכסף

סוחרים מצליחים רואים במסחר תרגיל, והם מתמקדים בהפקת המרב מהשוק בהתאם לתוכנית שלהם. בקיצור, סוחר טוב לא צריך להיות מונע מתגמול כספי. אם הכלל הזה יישבר, כפי שלצערי קורה לעתים קרובות, השוק יפנה ויזוז נגד כל סוחר שיש לו רצון מופרז לכסף.

חמדנות היא האויב העיקרי של כל הסוחרים. הוא מהווה מכשול עמוק בדרך להצלחה. רצון בחזקה לעולם לא ינהל את פעולותיו של סוחר; התוצאות של אובדן שליטה כזה הן תמיד קטסטרופליות. בחלק קטן, מסחר הוא הזדמנות להרוויח כסף בפרק זמן מסוים אם כל הכללים מצייתים. עם זאת, זוהי גם הזדמנות להגשמה עצמית ולמבחן את היכולות הראויות ביותר של האדם, ויש לכבד אותה ככזו.

לעמוד חזק כמו סלע

סוחר טוב חייב לדבוק בכללי האסטרטגיה שלו. אסור לו לאפשר לרגשות כמו חמדנות, פחד, תקווה וחרטה להשתלט עליו; אלו במיוחד ארבעת הרגשות הגרועים ביותר עבור סוחר. לסוחרים רווחיים באופן עקבי יש מערכת רגשית בלתי מעורערת ללא קשר לתנאים.

כמו חמדנות, גם התמודדות עם רגשות במהלך המסחר היא אתגר מתמיד. הדבר הראשון שסוחר חייב לעשות הוא לבצע אסטרטגיה שנוחה לו. כדי להימנע מרגשות, הסוחר צריך להיכנס למסחר עם ציפיות ריאליות; להמר סכום כסף הגיוני על עסקה; וללמוד ליהנות ממסחר על ידי סיכון פחות כסף, צבירת ניסיון ופיתוח אמונה באסטרטגיה שלו.

הסתגל לשינוי

הסוחרים הטובים ביותר תמיד להוטים ללמוד ולשפר את כישוריהם כדי לעמוד בקצב השינויים המתמשכים בשוק ובטכנולוגיה. סוחר צריך להיות גמיש מספיק כדי להתמודד עם ההתקדמות הטכנולוגית ולקרוא באינטנסיביות.

בסביבת המט"ח המשתנה ללא הרף, הסוחר חייב להיות גמיש. אם השוק משליך עליו משהו בלתי צפוי, הסוחר אמור להיות מסוגל לנתח אותו ולנקוט פעולה במהירות. הצלחה בשוק המט"ח דורשת תהליך למידה ללא הפסקה שבאמצעותו סוחרים מגיעים להבנת התנודתיות של השוק ובתמורה מקבלים את המומחיות הדרושה להרוויח.

כישורי קבלת החלטות טובים

סוחר מצליח חייב להיות בעל כישורי קבלת החלטות מצוינים. ברגע שאתה מבין שהמסחר שלך עומד להיסגר בהפסד, צא מיד. מסחר מוצלח מבוסס בעיקר על קבלת החלטות טובה וקשור מאוד לרלוונטיות של הנתונים הנוכחיים שנאספו. סוחרים מצליחים הם גם עצמאיים בקבלת ההחלטות שלהם.

ההבדל העיקרי בין סוחר המט"ח המקצועי למתחילים הוא שהראשון יודע בדיוק מה הוא מחפש ומתי להיכנס לשוק.

ברוקרי פורקס מצליחים שזוכים להכרה מכבדים כל אחד מהכללים הללו. הם עובדים קשה כדי להצליח ועוד יותר קשה כדי להישאר בחזית ולהישאר רווחיים. הם יודעים שהשוק ידחה את אלה שלא מצייתים לכללים האלה לטובת כסף כי מסחר הוא נוהג של תשוקה ולא של חמדנות.

הסוחר המצליח

ג'ורג' סורוס זכה להכרה בינלאומית כשהפיל את בנק אנגליה ב-16 בספטמבר 1992, יום שנשמר בהיסטוריה כ"יום רביעי השחור". הוא קיבל את הכינוי "האיש ששבר את הבנק אוף אנגליה" מכיוון שבריטניה נאלצה אז לנטוש את מנגנון שער החליפין שמטרתו לקבע את שער הליש"ט לדויטשמרק.

סורוס סיכן 10 מיליארד דולר והניב רווח של מיליארד דולר ביום אחד.

"הכסף שהרווחתי על העסקה הספציפית הזו יוערך בכמיליארד דולר. אנחנו פשוט השתמשנו בשוק הפורד – אתה לווה שטרלינג ואתה מוכר את שטרלינג שלווית. ואז אתה קונה בחזרה את שטרלינג כשההלוואה יפוג ". (סורוס, 1992)

ג'ורג' סורוס הואשם גם בהפעלת המשבר הפיננסי באסיה על ידי מכירת הבאט התאילנדי והריגיט המלזי בשורט בשנת 1997. תאילנד הוציאה באופן יזום כמעט 7 מיליארד דולר כדי להגן על הבאט מפני ספקולנטים ולבסוף ביקשה מקרן המטבע הבינלאומית את עזרתה. ב"משבר הקפיטליזם הגלובלי: החברה הפתוחה בסכנת הכחדה", הגיב סורוס (1998), "ראש ממשלת מלזיה האשים אותי בגרימת המשבר, האשמה מופרכת לחלוטין… לא היינו מוכרים של המטבע במהלך או כמה חודשים לפני כן. המשבר; להיפך… רכשנו רינגיטטים כדי לממש רווחים מהספקולציות הקודמות שלנו".

סורוס הרוויח יותר מ-790 מיליון דולר במסחר הזה. "זה לא חשוב אם אתה צודק או טועה, אלא כמה כסף אתה מרוויח כשאתה צודק וכמה אתה מפסיד כשאתה טועה", הוא מסכם.

המסחר השלישי הידוע לשמצה שעשה סורוס אי פעם הגיע ב-2012, כאשר זיהה את האפשרות שהין עלול לרדת לאחר הנזק שספגה כלכלת יפן במהלך הצונאמי ההרסני של 2011. אין ספק, הין אכן נחלש, וכאשר הוא עשה זאת, כדי להגביר את המצב הכלכלי, ספקולנטים רבים פתחו פוזיציות של USD/JPY תוך הימור שערכו של הדולר יעלה מול הין. במקרה זה, סורוס הרוויח 1.4 מיליארד דולר.

הטכניקה העיקרית של סורוס וסוחרים מהשורה הראשונה היא לזהות נקודות תורפה צפויות במדינה ואז ללכת מיד אחרי המטבע לפני שהוא נופל. מטבע משתלם יותר כאשר שערו קבוע ביחס למטבעות אחרים, כמו במקרה של הלירה והבאט התאילנדי.

מדינות פגיעות מנסות לקנות את המטבע שלהן כאשר הוא נמכר, מכיוון שאנשים יכולים להסתובב ולמכור את המטבע בעצמם. מדינות אלה עושות זאת במאמץ לקיים באופן מלאכותי את התעריף הקבוע. עם זאת, האיזון המלאכותי הזה רגיש מאוד, וכאשר המדינות אינן יכולות להילחם יותר בכוחות השוק, המאזן קורס. זה בדיוק מה שקרה במקרים של סורוס.

כפי שמוכיח סורוס, איום על אחרים יכול להפוך להזדמנות עמוקה עבור סוחרים ערניים ומוכנים לפעול. סורוס הוא דוגמה לחייל טוב שהשתמש בהלך הרוח הממושמע שלו, בגישה האנליטית ובכל מצוות השוק שלו כדי להפוך לסוחר מטבעות מצליח. הוא התנהל בצורה מופתית ורגועה בשוק מלחמת המטבעות והפגין שילוב של סבלנות עם משמעת כדי לזהות את הזמן המושלם לביצוע העסקאות שלו. ברור שתכונותיו של חייל מיומן יכולות להפוך גם לתכונות של סוחר מטבעות גדול.

מאמרים מומלצים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *