יסודות ועקרונות בסיסיים של כלכלה – גישה מקומית ובינלאומית

לאן שלא נלך, הכלכלה נמצאת בכל מקום בכל רחבי העולם והיא יכולה להיות ממוקמת בכל היבשות הגדולות ברחבי העולם. זה מתחיל בגישה מקומית עד גלובלית. לדעתי, כלכלה היא מדעי החברה. ישנם מספר ענפי כלכלה שצריך לעסוק בהם ואלו הם: סוציולוגיה החוקרת את החברה והתרבות, פיזיקה החוקרת את התועלת בייצור סחורות ושירותים המייצרת מכונות וחשמל, מדעי המדינה מכיוון שהיא תלמד את המדיניות הכלכלית של כל אחד מהם. מנהיגים ברחבי העולם מכיוון שהיא משפיעה מממשלת הפעילויות הכלכליות, היסטוריה החוקרת את אירועי העבר, ההווה והעתיד של התפתחויות כלכליות, דת מכיוון שהיא תתבסס על מחקרים של מסורות ואמונות דתיות שיכולות לעודד או להרתיע התפתחות כלכלית .

על הקוראים והצופים לגלות ולהכיר את תוכן הכלכלה. מאמר זה יעסוק בעקרונות בסיסיים ובסיסיים של כלכלה. יסודות הכלכלה הם התמקדות בבנקים או בנקאות, עסקים, מחזור עסקים, דיכאון, חופש כלכלי, הכנסה, אינפלציה, השקעות, כוח עבודה, ייצור, שיווק, כסף, מונופול ותחרות, מדד המחירים לצרכן, יוקר המחיה, פיזיוקרטים, מחיר , ייצור, רווח, רכוש או התעסקות בעסקי נדל"ן, מיתון, שכירות, רמת חיים, היצע וביקוש, אמון, אבטלה, מס ערך מוסף שבהם האמנתי שהמונח הזה יובן לצופים. המשמעות של כלכלה היא מאוד פשוטה. לדברי פאג'רדו, מחבר ספרו שכותרתו "כלכלה" מהדורה שלישית, המשמעות של כלכלה היא מדע החברה העוסק בהקצאה נכונה ושימוש יעיל במשאבים זמינים לסיפוק מירבי של הצרכים והרצונות האנושיים.

כאן בכלכלה, יש גם מערכת כלכלית ותיאוריות שצריך ללמוד על ידי הקוראים והצופים. הם חייבים לדעת את המידע של קפיטליזם, קומוניזם, דטרמיניזם כלכלי, פאשיזם, תורת ה-laissez faire, תיאוריות של מחזור עסקים, מניורליזם, מרכנתיליזם, סוציאליזם וסינדיקליזם. הם חייבים לשים לב שמערכת כלכלית היא קבוצה של מוסדות כלכליים השולטים בכלכלה נתונה. יש גם היסטוריה בכלכלה מהעבר ועד היום, אפילו בעתיד. לדברי פוספלד, שיש לו ידע על ג'ון מינרד קיינס או הידוע בכינויו "הברון קיינס מטילטון" שיש לו ספר מפורסם שהיה פופולרי מאוד עד כה בשם "התיאוריה הכללית של קיינס של תעסוקה, ריבית וכסף" שנכתב בשנה 1936 המדורג בין הספרים החשובים בכלכלה. מלבד זאת, בין יצירותיו האחרות ניתן למנות מסכת על רפורמה מוניטרית שנכתבה בשנת 1923, סוף תיאוריית Laissez Faire שנכתבה בשנת 1926, וגם מסה על כסף שנכתבה בשנת 1930. יש גם עתיד בכלכלה ואלה הם שנקרא "אתיקה-כלכלה שבה אגלה את זה במאמר הבא שלי ובמאמר הבא שלי הוא משבר כלכלי שלא יכול לחזות מתי זה יקרה ולכן הוא שייך לעתיד.

לאחר אזכור החלק המבוא והרקע ההיסטורי של כלכלה, הפעם אמשיך לגישה ביתית. כותב מאמר זה יתמקד במערכת הפיננסית הפיליפינית על מנת לחלוק רעיונות, מחשבות ודעות מאומות אחרות. מאמר זה הוא עזרה גדולה למי שייקח תואר שני ודוקטורט בכלכלה. בפיליפינים, המוסדות הפיננסיים הנפוצים ביותר מבוססים על בנקאות, בתי עבוט, חברות ביטוח, חברות הלוואות, פיננסיות או הלוואות. Banngko Sentral ng Pilipinas או הידוע בשם BSP (הבנק המרכזי של הפיליפינים לשעבר) הוא הרשות המוניטרית המרכזית ומטרתם לשמור על יציבות מוניטרית, ולקדם איזון וצמיחה כלכלית בת קיימא.

תוכן החלק האחרון יהיה גישה בינלאומית מכיוון שהוא עוסק בכלכלה העולמית. בכדור הארץ שלנו, שבע יבשות מסביב לעולם מתאספות כדי להשתתף בסחר בינלאומי. למי שמתעניין בחלק זה של המאמר שלי, הם יכולים למצוא או לחפש אותו בתעריף, סחר, קרן המטבע הבינלאומית או הידוע כ-IMF, Asian Development Bank או הידוע כ-ADB, יצוא ויבוא, שוק משותף, שער חליפין, עולם בַּנק.

כדי להבין את המשמעות של סחר בינלאומי, לפי ג'יימס ב' קלדרווד, "סחר בינלאומי הוא חילופי סחורות ושירותים בין מדינות ולעיתים הוא נקרא "סחר עולמי" או "סחר חוץ". כדי להסביר משמעות זו, הוא מאפשר לאומה לייצר את הסחורה שהיא יכולה לייצר הכי זול ולהחליף אותם בסחורות שהיא מוצאת ליצר יותר ממדינה אחת למדינה אחרת. כך המשמעות של הסחר הבינלאומי לכלכלה. הדוגמה הטובה שנוהגת בסחר בינלאומי היא יפן כי הם יכולים להתחרות במדינות אחרות.

הבנק העולמי, קרן המטבע הבינלאומית והבנק לפיתוח אסיה הם המלווים הגדולים למדינה שלנו. קרנות הפיתוח שלהם התמקדו בפיתוח כלכלי כמו חקלאות.

לאחר שהזכרתי את התוכן שלי בכלכלה מהגישה המקומית ועד הגלובלית, הם חייבים לשים לב שאנחנו בדאגות של אחריות חברתית, זה לא מתייחס לאנשים העשירים או העניים.

מאמרים מומלצים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *